A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mozzarellával, paradicsommal töltött csirkemell ropogós bundában


Ha szereted a capresét, vagyis a paradicsomot mozzarellával, akkor töltsd csirkébe is. Ropogós panírral fantasztikus.


Csirkemellet rengeteg módon készíthetsz és tölthetsz: a mozzarellás, paradicsomos változat mediterrán, nyárias és nagyon ízletes. Ha panírba forgatod, a rántott hús szerelmeseinek is kedvezel. Süsd meg tepsiben, hogy ne szívja magát tele olajjal.  

Hozzávalók:

👉 60 dkg csirkemell
👉 20 dkg mozzarella
👉 2 db paradicsom
👉 2 ág kakukkfű
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

A panírhoz
👉 10 dkg liszt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 2 db tojás

Elkészítés:

A melleket tisztítsd meg, és hosszában vágd ketté. Kicsit klopfold ki, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paradicsomot és a lecsepegtetett mozzarellát vágd kisebb darabokra, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg bazsalikommal, és oszd el a hússzeleteken. Csavard fel, tűzd össze hústűvel, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd a csirkét előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, szórj mindegyikre kakukkfüvet, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Süsd 190 fokon 40 percig, közben forgasd a húst. Amikor a csirke puha, a panír ropogós, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések