Dobd fel a meccsnézést házi készítésű, pikáns salsa szósszal és némi ropogtatnivalóval! Ebben nincs semmi adalékanyag.
A salsa szósz is lehet sokféle, készülhet sült vagy grillezett zöldségekből, jó csípősen vagy akár édeskésen is. Ezt a változatot nem kell sem főzni, sem sütni. Néhány napig hűtőben is tarthatod, de valószínű, hogy villámgyorsan elfogy. Kínálj hozzá tortillát!
Hozzávalók:
👉 3 db paradicsom
👉 0.5 fej lila hagyma
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 1 db chili paprika
👉 2 szál petrezselyem
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db lime
👉 1 evőkanál koriander
👉 1 teáskanál só
👉 1 késhegynyi bors
👉 1 késhegynyi kömény
👉 1 csipet cukor
Elkészítés:
A megpucolt lila hagymát vágd nagyobb darabokra, és a fokhagymával együtt tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a jól megmosott és lecsepegtetett paradicsomot, a darabokra vágott paprikát, a chilit, a koriandert, a petrezselymet, és dolgozd össze. Akkor az igazi, ha kicsit darabos marad.
Facsard hozzá a lime levét, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel és cukorral, majd keverd jól össze. Kóstold meg, ha kell, szórj még hozzá fűszert. Tedd át zárható edénybe, és rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések