A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gombás, aszalt paradicsomos csirkemell: a bortól lesz ennyire omlós a hús


Igazi nyárias fogás: dobd fel a sült csirkemellet gombával és aszalt paradicsommal!


A sült csirkemellhez nemcsak a friss, hanem az aszalt paradicsom is nagyon jól passzol. Az aláöntött száraz fehérbor omlóssá teszi, és különleges zamatot is ad neki. A húst elkészítés előtt egy órával érdemes befűszerezni és így pihentetni, hogy intenzívebb íze legyen.

Hozzávalók:

👉 70 dkg filézett csirkemell
👉 25 dkg gomba
👉 20 dkg aszalt paradicsom
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 dl húsleves
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 fej vöröshagyma a tálaláshoz
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 3 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál vaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a borssal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal és az oregánóval. A hússzeleteket ebben a páclében forgasd meg, és lefedve a hűtőben pihentesd egy órát. Közben a gombát mosd meg és szeleteld fel. Ízlés szerint az aszalt paradicsomot is felvághatod kisebb darabokra.

Az olajat öntsd egy nagyobb edénybe, és süsd meg rajta a húst oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt. Vedd ki a csirkemelleket, add a maradék olajhoz a vajat, és olvaszd fel. Dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a gombát, és öntsd fel a borral. Párold pár percig, majd add hozzá a paradicsomot, és öntsd hozzá a húslevest és a tejszínt. Főzd pár percig, majd rakd vissza a hússzeleteket a szószba, és forrald össze. Kóstold meg, ha kell, szórj még hozzá fűszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések