Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Marcipános, citromos muffin egyszerűen: az egyik leggyorsabb süti


A muffin változatos módon, villámgyorsan összeállítható édesség, ráadásul marcipánnal és citrommal feldobva egészen különleges.


A készen kapható natúr marcipánmassza önmagában is nagyon finom, hát még süteménybe töltve! A muffin is sokkal finomabb lesz tőle. A kefir és a reszelt citromhéj kellemesen savanykás ízt ad ezeknek az édességeknek. Célszerű a marcipánt elkészítés előtt fél órát a mélyhűtőben tartani, mert így sokkal könnyebben reszelhető.

Hozzávalók:

👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg natúr marcipánmassza
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg kristálycukor
👉 2 db tojás
👉 2 dl kefir
👉 2 evőkanál szeletelt mandula
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 teáskanál mandulaaroma
👉 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tálban vegyítsd a sütőport a liszttel. Egy másik tálban verd robotgéppel habosra a tojásokat a vajjal és a cukorral, majd reszeld hozzá a marcipánt és az alaposan megmosott citrom héját, öntsd bele a kefirt, ízesítsd mandulaaromával, végül szitáld hozzá a sütőporos lisztet.

Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és ebbe halmozd a tésztát. Csak háromnegyedig töltsd meg őket, sütés közben ugyanis a sütik nőni fognak. Oszd el az adagok tetején a szeletelt mandulát, és húsz perc alatt süsd szép aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések