Ha pulykából készíted a fasírtot, sokkal kevésbé lesz zsíros, mint a sertés- és marhahúsos változat.
A fasírt örök és megunhatatlan kedvenc, ami hidegen-melegen, főfogásnak vagy akár partifalatnak is kiváló. A pulyka is remek alap lehet. Ha tepsiben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban. Salátával, zöldségkörettel tálalva is laktató, és akár még a különféle diétákba is beilleszthető.
Hozzávalók:
👉 50 dkg pulykamell
👉 1 db tojás
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 0.5 csokor aprított petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és kevés olajon fonnyaszd meg. A húst rakd egy tálba, és tedd hozzá a hagymákat, a tojást, fűszerezd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy a massza könnyen formázható legyen.
Készíts tetszőleges nagyságú pogácsákat, és sorakoztasd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és süsd meg 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a húsokat.
0 Megjegyzések