Az eredeti szerb csevap semmilyen különleges fűszert nem kíván: az ízek különleges harmóniáját az adja, hogy háromféle húst gyúrnak benne össze.
Ha te is szívesen eszed nyaraláskor a csevap vagy csevapcsicsa nevű, a mi fasírtunkra emlékeztető húsételt, bizonyára elgondolkoztál már azon, hogyan készítik eredetileg. Valójában, mint minden régi receptnek, ennek is több autentikus változata ismert, egy azonban közös bennük: marha- bárány- és sertéshús egyszerre bújik meg a grillezett rudacskákban.
Hozzávalók:
👉 50 dkg darált marhahús
👉 25 dkg darált sertéshús
👉 25 dkg darált bárányhús
👉 4 kávéskanál só
👉 3 kávéskanál bors
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 0.5 dl víz
Elkészítés:
A darált húsokat helyezd egy nagy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, önts hozzá egy kevés vizet, és nagyon alaposan gyúrd össze az egészet. Ha már teljesen összevegyültek, tekerd frissen tartó fóliába, és egy éjszakára helyezd a hűtőbe, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Másnap formálj belőle kis rudakat, és nyársra húzva tíz perc alatt süsd őket készre grillen. 200 fokra előmelegített sütőbe is tolhatod, ebben az esetben 25-30 perc alatt készül el.
0 Megjegyzések