A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyilkosság a 28-as villamoson: vádat emeltek a kutyája miatt megkéselt Gábor ügyében


Vádat emeltek a háromfős társaság ellen, akik tavaly áprilisban vitába keveredtek két férfival a 28-as villlamoson, majd egyikük leszúrta az egyik férfit, aki a helyszínen életét vesztette - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.


A vita a sértett kutyája miatt indult, majd odáig fajult, hogy dulakodás, és gyilkosság lett a vége.

A három vádlott - egy 44 és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő - a vádbeli időben hajléktalanként élt Budapesten. A két férfi unokatestvérek, a nő pedig kapcsolatban áll a 44 éves férfival.

A vádlottak egy születésnapi ünneplés után ittasan indultak el egy dohányboltba, hogy szeszesitalt vegyenek, és villamosra szálltak. A villamoson utazott a sértett barátjával és kutyájával. A 44 éves férfi először csak megsimogatta a kiskutyát, majd társával együtt gúnyos megjegyzéseket tett rá. Ekkor a sértett felszólította őket, hogy tartsák távol magukat a kutyától. Ennek hatására a 44 éves vádlott kötekedni kezdett, majd arcon köpte őt, és vita alakult ki. Ekkor a vádlott elővett egy kést, és fenyegetően megindult a sértett felé, akinek a barátja próbálta megvédeni őt, ám a vádlott 39 éves társa arcon ütötte őt, a kutya pedig elszaladt. A sértett és barátja figyelmét is elterelte a kutya, a vádlott pedig ezt kihasználva mellkason szúrta a sértettet.

A kiabálás hallatán a villamosvezető megállította a villamost, és kinyitotta az ajtókat, így a vádlottak el tudtak menekülni. A késelő vádlott menekülés közben átadta a kést a nőnek, aki először a ruhájába, majd egy beton virágládába rejtette azt.

A sértett is leszállt a villamosról, és megkérte a körülötte állókat, hogy hívjanak mentőt hozzá, illetve, hogy keressék meg a kutyáját. Azonban néhány percen belül elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő 44 éves férfit emberölés bűntettével, 39 éves társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolással vádolja. A 44 éves férfival szemben végrehajtandó fegyház- a 39 éves férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a főügyészség. A női társuk esetében felfüggesztett börtönbüntetést indítványoznak. A két férfi letartóztatásban van, a nő bűnügyi felügyelet alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések