A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres húsgolyók spagettivel, sütőben sütve: így dobd fel az egyszerű fogást


Csempéssz egy kis kreativitást a főzésbe! A húsgolyós, paradicsomszószos spagetti muffinsütőben készítve még étvágygerjesztőbb.


A muffinkosárban sült, paradicsomszószos húsgolyók nemcsak finomak, mutatósak is. A hétköznapi fogás összesütve igazán extra lesz. Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a sima tésztát, de megéri a fáradozást. Előételként és főfogásként is kitűnő választás.   

Hozzávalók 4 személyre:

👉 30 dkg darált hús
👉 25 dkg spagetti
👉 10 dkg parmezán
👉 3 dl sűrített paradicsom
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A gombóchoz a darált húst keverd össze sóval, borssal, aprított vöröshagymával, tojással, és formázz belőle kisebb gombócokat. A spagettit főzd a leíráson található ideig. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha. Ha fogkemény, szűrd le, csepegtesd le.
 
A szószhoz hevíts kevés olajat, és rakd bele a fokhagymát. Süsd egy kicsit, majd öntsd hozzá a sűrített paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, esetleg kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Főzd forrástól számítva öt percig, majd vedd le a tűzről. A muffinforma mélyedéseit kend ki vajjal, majd rakj bele spagettit. Rendezd el ízlésesen, kanalazz a közepébe kevés paradicsomos szószt és egy húsgombócot. Előmelegített sütőben, 30 perc alatt süsd meg. Parmezánnal megszórva, szósszal meglocsolva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések