Igazi horror, bicikliző kamaszok találtak rá a meggyilkolt ember maradványaira.


Fejét lehajtva, barna pulóverben, fekete cicanadrágban, új cipőben érkezett a kéz- és lábbilincsbe vert P. Szilvia a Szolnoki Törvényszék előkészítő tárgyalására. Az előre kitervelt emberöléssel és kifosztással vádolt nő komor tekintetű, fegyveres kommandósok gyűrűjében totyogott a tárgyalóteremig, ahol pár lépéssel tőle a bűnpártolással vádolt édesanyja várakozott.

Az asszony meg sem próbált odamenni, hogy megszólítsa a lányát. Csak némán figyelte őt, közben a szemében végtelen szomorúság és fájdalom tükröződött. Még a vádlottak padján sem ülhettek egymás mellé, az anyát a lányától jóval arrébb parancsolta a bíró.

Mint ismert, a Bécsben élő P. Szilvia két éve, februárban egy vita során megölte az élettársát, a 32 éves, tunéziai Achref K.-t, majd a holttestről levágta a fejét és a végtagjait, és sósavval lelocsolta. A testrészeket bezacskózta, bőröndbe gyömöszölte, és Ausztriából telekocsi-szolgáltatással hazaszállította. Azokat az édesanyjával Jászalsószentgyörgy határában egy öntözőcsatorna betonhídja alá rejtette, bicikliző kamaszok bukkantak rájuk.

– Felhívtam a kirendelt ügyvédemet, aki megdöbbenve hallotta, hogy szerdán lesz az előkészítő tárgyalás. Így derült ki számára, hogy a tudta nélkül lecserélték őt. Olyan kollégája képvisel majd, akit még nem is láttam – panaszolta a Blikknek P. Szilvia édesanyja.

– Úgy tudom, az ügyész mindkettőnkre életfogytig tartó börtönbüntetést kért. Olyan szörnyű dolgokat írt a vádiratban, hogy az első oldal elolvasása után feladtam, képtelen voltam tovább folytatni. Hogy beteg-e a lányom, amiért megölte az élettársát? Bár kislány kora óta nem találta a helyét, képtelen vagyok elhinni, hogy ilyen szörnyűséget tett. Csak annyit tudok, hogy hazaállított három bőrönddel, de hogy mit tett az élettársával, arról nem beszélt velem. Igaz, elkísértem őt a falu határában lévő csatornához, ahol egy átereszbe lerakta a csomagokat. De nekem fogalmam sem volt róla, hogy holttest van a bőröndökben. Eltitkolta előttem. Nem elég, hogy egyedül ápolom a demens édesanyámat, gondozom a másik lányom két kiskorú gyerekét, az ügyész még engem is börtönbe záratna – tette hozzá a megtört anya.

Az előkészítő tárgyaláson P. Szilvia ügyvédje zárt tárgyalást kért, amit az ügyész és a bíró is kapásból elutasított. Mielőtt kiderült, hogy P. Szilvia önhibáján kívül nem tudott felkészülni a tárgyalásra, a bíró a várható súlyos büntetésre tekintettel meghosszabbította a letartóztatását. Édesanyja továbbra is szabadlábon védekezhet, az előkészületi tárgyalást szeptember 3-ra tűzték ki.