Filmbe illő dráma zajlott a monori krosszpályán: futótűzként terjedt a hír, hogy vasárnap délután súlyos baleset ért két fiatalt, amikor edzés előtt, a bemelegítés során véletlenül összeütköztek egymással.


A 9 éves gyermek életéért több mint tíz percig küzdöttek, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, végül sikerült újraéleszteni. Válságos állapotban, súlyos koponya és belső sérülésekkel szállították kórházba, számos műtét várna még rá, de értesüléseink szerint már csak gépek tartják életben.

Az edzők, szakemberek is csóválják a fejüket, senki nem érti, hogyan történhetett a tragédia. Hiszen azon a pályaszakaszon, ahol a végzetes baleset is történt, tíz méter széles az út, két autó még széltében is elférne ott egymással szemben. Amit biztosan lehet tudni, hogy a 14 éves kamasz fiú kvadja ütközött a motoros kisfiú kormányával.

A gépek összeakadtak, kifordultak, ők pedig mindketten lerepültek róluk. A nagyobbik gyerek szinte sérülések nélkül megúszta, de a kisebbikre rázuhant a kvad. A balesetnek nem volt szemtanúja, egyelőre rejtély, hogy mi idézhette elő a szerencsétlenséget. Úgy tudjuk, mindkét fiú szülei keresni kezdték a gyerekeket, végül ők riasztották a mentőket is. A 9 éves Zsoltot – aki egyébként profi motorversenyzőnek készült – az édesapja vitte aznap a monori krosszpályára.

Szerdán délelőtt ottjártunkkor két fiatalember rakta fel a gépeit egy teherautó platójára, majd mentek fizetni a pálya használatáért. Beszéltünk a tulajdonossal, aki nem kívánt nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, a megsérült kisfiú apja határozottan megkérte, hogy a gyermeke balesetével és a sérüléseivel kapcsolatban semmilyen felvilágosítást ne adjon senkinek.

– Azt hallottam, a baleset egy ugratás során történt, a két fiatal a levegőben akadhatott össze egymással. Ilyen esetekben az a szülő a felelős a balesetért, aki a forgalommal szemben felengedte a pályára a gyerekét – mondta a Blikknek Surányi Zoltán, akinek a fia, Balázs nemzetközi versenyeken is indul, s nem csak aszfalton, de terepen kialakított pályán is rendszeresen versenyez. Mindketten aggódnak a megsérült sportolóért.

– A motokrossz rendkívül veszélyes sport, ami elképesztő fegyelmet igényel. Szigorú szabályok uralkodnak a pályákon is, amit ha valaki megszeg, azonnal kizárják a futamból – tette hozzá a férfi, aki minden megmérettetésre elkíséri a fiát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást.