A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Darált hússal töltött padlizsántekercsek paradicsomos szószban: könnyű nyári étel


Ha olyan fogásra vágysz, ami laktat, mégsem nehezíti el a gyomrot, készíts darált hússal töltött padlizsántekercseket!


Szereted a tepsiben sült, töltött zöldségeket? Akkor legközelebb ezeket az ínyenc falatokat készítsd el! A padlizsánt ezúttal vékony szeletekre kell vágni úgy, hogy a héját nyugodtan meghagyhatod. A sütőből kivéve rögtön tálalhatod, de kihűlve is remek előétel vagy vendégváró falatka lehet. Ha diétásabban ennéd, csirkehúsból készítsd a tölteléket. A sertésből vagy a marhából szaftosabb lesz az ízletes étel.

Hozzávalók:

👉 50 dkg darált hús
👉 40 dkg hámozott paradicsom
👉 3 db padlizsán
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 csokor petrezselyem
👉 2.5 dl víz
👉 1 ág bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, és vágd hosszában körülbelül három milliméter vastag csíkokra. Sózd be, és pihentesd legalább 20 percig. Közben a darált húst keverd össze jó alaposan az apróra vágott vöröshagymával, zsemlemorzsával, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd rá a hámozott paradicsomot, önts hozzá vizet, szórd hozzá a bazsalikomot, és forrald össze 10 perc alatt.

A padlizsánt öblítsd le, törölgesd le papírtörlővel a nedvességet. Forró olajban a szeletek mindkét oldalát süsd két-két percig, majd szedd ki a zsiradékból. Kanalazd a húsos masszát a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Tűzd meg fogvájóval, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét. Rendezd a töltött padlizsánokat zsiradékkal kikent tepsibe. Kanalazd rá a paradicsomszószt, és 180 fokos sütőben süsd meg 20-30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések