A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Darált hússal és zöldségekkel töltött cukkini: könnyű, mégis laktató egytálétel


A darált hússal töltött cukkini úgy az igazi, ha zöldségekkel is feldobod. A legjobb, ha még zsenge cukkinit használsz.


Nyáron a töltött zöldségekkel könnyen vihetsz változatosságot a konyhádba, miközben számtalan módon variálható, egészséges és laktató ételeket teszel az asztalra. A darált hússal megtöltött cukkini komplett fogás, ami mellé egyáltalán nem hiányzik a plusz köret, így időt és mosogatnivalót is spórolsz.

Hozzávalók:

👉 40 dkg darált hús
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 db tölteni való cukkini
👉 2 szál zeller
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukkiniket alaposan mosd meg, és vágd félbe. Vájd ki kanállal a közepüket, és aprítsd fel.

A hagymát kevés olajon futtasd meg. Dobd rá a megmosott, felkarikázott zellerszárakat, a felkockázott kaliforniai paprikát és cukkinit, majd - ha egy kicsit már megpuhultak - add hozzá a húst. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel, hogy szaftos legyen, és ne égjen oda a paprika, majd kevergetve párold puhára.

A kivájt cukkinihajókat ezzel a zöldséges raguval töltsd meg. Szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával lefedve told a sütőbe. Negyedóra elteltével a fóliát távolítsd el, és így süsd tovább, amíg a sajt megpirul a tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések