A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy medve kürtőskalácsozni indult Tusnádfürdőn (VIDEÓ)


Több medvét kellett elkergetni Tusnádfürdőről szerda este, az egyik egy boltban is kárt tett.


A Hargita megyei román csendőröknek (Jandarm) meggyűlt a bajuk a medvékkel szerda este is. A település területére egyszerre több medve is behatolt. Az első segélyhívás éjfél előtt fél órával érkezett. A hatóságokat egy nő riasztotta, mert egy fogadó udvarára bement egy medve. Az élelem után kutató medve kárt is okozott, a csendőrök kiérkezése előtt azonban angolosan távozott.

Egy (vélhetően) másik medve miatt éjfél után egy órával érkezett segélyhívás, a városháza előtt látták a nagyvadat. Ez a medve egy boltba is behatolt, méghozzá az ajtón keresztül, amit nemes egyszerűséggel összetört. Az ide kiérkező hatóságok egy bocsos medvét is láttak, sőt járőrözés közben az utakon további példányokat is megcsodálhattak.

A medvék végül elmenekültek, de a hatóságok még folytatták a járőrözést. A csendőrség felhívása szerint a medvék észlelésekor azonnal hívni kell a 112-es segélyhívószámot, hogy a hatóságok kezeljék a helyzetet, ugyanis a medve nem játék. A vadonélő állatok etetését sem javasolják, illetve arra is vigyázni kell, hogy a háztartási szemét hova kerül.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések