Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bográcsos, vörösboros marhapörkölt: a sok hagymától lesz jó sűrű szaftja


A konyhában készült marhapörkölt is fenséges, a bográcsos pedig még annál is jobb, és a szaftja is sűrűbb.


Bográcsozás során a füst isteni aromát ad a marhapörköltnek. Ha bevetsz néhány praktikát, még finomabb lesz az étel. Arra feltétlenül figyelj, hogy a láng ne érjen hozzá az üst aljához és az oldalához, mert a pörkölt könnyen megég. Ha azt szeretnéd, hogy a hús hamarabb megpuhuljon, kisebb kockákra vágd. Főzés közben viszonylag sűrűn rázogasd és kavargasd az edényt.

Hozzávalók:

👉 3 kg marhalábszár
👉 1 kg vöröshagyma
👉 20 dkg füstölt szalonna
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 2 db zöldpaprika
👉 3 db paradicsom
👉 4 dl száraz vörösbor
👉 3 db babérlevél
👉 4 evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Készíts elő mindent a bográcsozáshoz. A húst tisztítsd meg, szabadítsd meg az inaktól és hártyáktól, vágd kisebb kockákra, és a hagymát aprítsd fel. A szalonnát csíkozd fel, majd pirítsd zsírjára. Dobd hozzá a hagymát, és süsd rajta üvegesre. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a hús. Amikor kifehéredik, szórd hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, tedd hozzá a babérlevelet, a feldarabolt paprikát és paradicsomot.

Adj hozzá vizet, és főzd körülbelül két és fél, három órán át. A bort részletekben öntsd a bográcsba. Akkor van kész, ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Érdemes főzés közben kóstolgatni, utánafűszerezni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések