A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyó: sütőben is megsütheted


Ha a húsgolyót sajttal töltöd meg, isteni krémes lesz a belseje, baconbe tekerve pedig nem szárad ki.


Csodálatos találmány a vékonyra szeletelt bacon, ugyanis bármilyen húsfélét is tekersz bele, az csak finomabb lesz tőle. Ha a húsgolyókat így készíted el, nem lesz szükséged arra, hogy bő olajban süsd ki őket, ugyanis a sütőben sem száradnak ki, a szalonna ráadásul csodás zamatot kölcsönöz nekik. A kis gombócokat a belsejükbe rejtett sajt dobja fel még jobban.

Hozzávalók:

👉 50 dkg darált sertéscomb
👉 10 dkg trappista sajt
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db kis vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 2 csomag szeletelt bacon
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A darált húst tedd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, adagold bele a zsemlemorzsát, üsd hozzá a tojást, sózd, borsozd, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és az egészet alaposan gyúrd össze.

Annyi golyót formálj belőle, ahány szelet baconöd van. A sajtot kockázd fel, a baconszeleteket vágd ketté. Mindegyik gombóc közepébe tölts sajtot, csavard köré a szalonnát két oldalról, és fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Told a sütőbe, és addig süsd, amíg a hús megpuhul, a bacon pedig ropogósra pirul körülötte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések