Vádat emeltek R. Katalinnal szemben, aki tavaly tavasszal kikötözte, majd brutális kegyetlenséggel meggyilkolta szeretőjét egy késsel.


A Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, az ügyészség életfogytiglanit kért a különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt nőre azzal, hogy ha az előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is, akkor 24 év múlva szabadulhat.

A vádlott egyébként elmondta, igaz, hogy az ő keze által hunyt el a sértett, azt viszont tagadta, hogy a bűncselekmény körülményei úgy történtek volna, ahogyan a nyomozók leírták.

A 39 éves férjezett asszony szerelmi viszonyt ápolt 42 éves áldozatával, később kiderült, hogy a házasságban élő nő gyermekei is tőle születtek, nem pedig a férjétől. A szeretőnek azonban időközben új kapcsolata lett, ezért tavaly év elején elhatározta, nem akarja folytatni viszonyukat, és szerette volna nevére venni biológiailag hozzá tartozó gyerekeiket.

2020. áprilisi elején R. Katalin nehezményezte, hogy szeretője más nőkkel járkál, ezért egy késsel a kezében a ház folyosóján megsebesítette a férfit, akit később kikötözött a hálószobában található ágyhoz, ahol ötven alkalommal a felső testén megszúrta és megvágta. A férfi a helyszínen belehalt a sérülésekbe.

R. Katalin ezután feltakarította a helyszínt, a ruházatát kimosta és lecserélt, ezt követően elhagyta a házat. Még aznap este felhívta a rendőrséget a segélyhívó számon, hogy bejelentse tettét.

A Pest Megyei Főügyészség életfogytiglanit kért a különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt nőre.