Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Az olaszok kedvenc nyári pitéje: málnás crostata receptje


Az omlós, rácsos lekváros olasz pite, a crostata málnás töltelékkel is abbahagyhatatlan.


A crostata nem más, mint egy finom, puha linzertésztából készült pite, amit valamilyen gyümölccsel vagy lekvárral töltenek meg, a teteje pedig rácsos díszítést kap. Málnával isteni, ami finom krémesre sül. A nyers tésztát érdemes hűtőben pihentetni egy órát, hogy omlós legyen.

Hozzávalók:

👉 35 dkg málna
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 12.5 dkg porcukor
👉 1 db tojás
👉 1 db citrom
👉 1 mokkáskanál vaníliaaroma
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a citromhéjjal, a porcukorral és a sóval, majd morzsold el benne a kis kockákra vágott hideg vajat. Üsd hozzá a tojást, ízesítsd vaníliaaromával, és gyorsan gyúrj belőle sima tésztát. Csomagold alufóliába, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy piteformát kenj ki vajjal, és hintsd meg liszttel. A tészta kétharmadát nyújtsd ki kör alakúra, egyengesd el a formában, szurkáld meg villával, és rakd rá a málnát. A maradék tésztát nyújtsd vékonyra, vágj belőle hosszú csíkokat, és helyezd őket rács alakban a torta tetejére. Süsd körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára a pitét. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések