Dobd fel a salátádat, a grillen sült finomságokat isteni finom, házi készítésű mézes-mustáros öntettel!
A mézes-mustáros öntet izgalmasabbá teszi a legegyszerűbb salátát, és új értelmet ad a grillezett zöldségeknek is. Francia magos mustárral készítve a legfinomabb. Még különlegesebb lesz az aromája, ha az olívaolaj mellé tökmagolajat is keversz.
Hozzávalók:
👉 4 evőkanál magos mustár
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál tökmagolaj
👉 2 evőkanál méz
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 evőkanál almaecet
👉 1 csipet só
Elkészítés:
Egy kisebb tálban kézi habverővel dolgozd simára a mustárt, az almaecetet, a mézet, a gyömbért és a sót. Ezután lassan, folyamatosan kevergetve csorgasd hozzá a kétféle olajat, és kevergesd addig, amíg teljesen selymes lesz. Pihentesd kicsit hideg helyen, hogy az ízek jól összeérjenek. Az így elkészült mézes-mustáros öntet lezárt dobozban hűtőben egy hétig is eláll, de nem valószínű, hogy olyan sokáig maradni fog belőle.
0 Megjegyzések