A zöldségekkel sült tepsis csirkecomb univerzális fogás, mindenki szívesen tünteti el a tányérról. Jól eltalált fűszerezéssel ünnepi étel is lehet.
A sült csirkecomb univerzális recept, ami senkinek nem hiányozhat a repertoárjából, és mindig lehet rajta variálni egy kicsit. A fokhagymás pác remek ízt ad a húsnak. Érdemes a csirkével együtt sütni a zöldségeket is, hogy átvegyék a csodás ízeket. Így ráadásul külön köretet sem kell készíteni. Az alsó- és a felsőcomb is remek választás.
Hozzávalók:
👉 8 db csirke alsócomb
👉 40 dkg krumpli
👉 15 dkg koktél paradicsom
👉 5 dkg vaj
👉 1 csomag újhagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 mokkáskanál kömény
👉 1 mokkáskanál pirospaprika
👉 3 szál petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, pirospaprikával. Kend be vele a combokat, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A krumplit pucold vagy dörzsöld meg, vágd ketté, a hagymát karikázd fel, a paradicsomot is elfelezheted, majd rendezd a zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd hozzá a húst, szórd meg petrezselyemmel, öntsd le a maradék páclével és kevés vízzel. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Ha a combba könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, és szép piros a bőre, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések