A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült krumplipüré vajjal, sajttal dúsítva: ennél krémesebb már nem is lehetne


Ha szereted a krumplipürét, de egy kicsit változtatnál rajta, dobd fel extrákkal, és süsd meg sütőben.


Ha unod a klasszikus köreteket, vagy feldobnád a családi étkezést valami különlegessel, a tepsis krumplipüré kiváló ötlet. A vajtól belül finom krémes lesz, a sajt és a zöldfűszerek pedig még izgalmasabbá teszik. Ezt a köretet még régi krumpliból készítsd. A burgonya fajtájától is függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a kakukkfű, a kapor, a bazsalikom és a rozmaring is illik hozzá.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 10 dkg sajt
👉 8 dkg vaj
👉 2.5 dl tej
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 zöldfűszerek

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, karikázd vagy kockázd fel, és tedd egy lábosba. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Törd meg, majd add hozzá a puha vajat, a reszelt sajtot, öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Amennyiben szükséges, rakj még hozzá tejet.

Tedd át zsiradékkal kikent tűzálló tálba, a tetejére szórj ízlés szerinti zöldfűszert. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 35-40 percig, amíg a teteje megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések