A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elindult a magyar hegymászó a Himalája csúcsára: ekkor hódíthatja meg a világ tetejét


Magyar idő szerint hétfő este tíz óra tájban elindult a Himaláján lévő 1-es táborból a 6400 méter magasságban lévő 2-es táborba Neszmélyi Emil, magyar hegymászó. Ezzel kezdetét vette a május 29-ekörüli időpontra tervezett csúcstámadás a Mount Everestre.


Mint indulás előtt videóüzenetében elmondta: többen összeverődnek, 3-4 csapatból áll a társaság. Szatelit adóvevőjén keresztül napi egyszer tud fog tudni üzenetet küldeni, hogy hol tart, és mik a tervek, így sokan követhetik internetes oldalán. Öt nap alatt lehet elérni az Everest csúcsát, 29-én juthat fel 8849 méter magasságú csúcsra. Szeretné megemelni odafent a magyar zászlót, s onnan is üzenni. Majd utána mindent megtesz, hogy mielőbb leérjen az alaptáborba.

- Másszuk meg az Everestet délről is! - zárta üzenetét a magyar sportember, aki asztmás betegsége ellenére egyszer már feljutott az Mount Everest csúcsára az északi oldalról. Ha mostani expedíció sikerrel jár, ő lesz az első magyar, akinek mindkét oldalról sikerült meghódítania a világ legmagasabb pontját.

Az eredeti tervek szerint korábban indult volna, ám a viharos időjárás miatt egy bő hétig várakozni kényszerült. Oldalának szerkesztői viszont ma délelőtt már közzé is tették: „Megindult az utolsó csúcstámadásra alkalmas időjárás ablakok felé a népes nemzetközi csapat a Khumbu jégesésen keresztül, köztük Emil is.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések