A tavasszal együtt megjelentek a finomabbnál finomabb friss zöldségek. Mit szólnál egy frissítő reteksalátához uborkával és fokhagymás-tejfölös dresszinggel?
Akár húsok mellé egészséges köretnek, akár önmagában könnyű vacsora gyanánt teszed az asztalra ezt a frissítő salátát, mindenképpen jó választás. A tavasz egyik kedvenc zöldsége, a retek nagyszerű saláta-alapanyag, amihez remekül passzol a kígyóuborka. Tedd tartalmasabbá, izgalmasabbá házi készítésű fokhagymás, tejfölös öntettel!
Hozzávalók:
A salátához
👉 2 csokor retek
👉 1 db kígyóuborka
👉 1 köteg kapor
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Az öntethez
👉 2 dl tejföl
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 csokor kapor
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, karikázd fel, és öntsd egy tálba. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, majd locsold meg egy evőkanál olívaolajjal.
Az öntethez a tejfölt egy kisebb tálban vegyítsd el a citromlével, nyomd bele a fokhagymagerezdet, és őrölj rá borsot. Rakd hozzá az aprított kaprot. Öntsd a zöldségekre, alaposan keverd össze, szórd meg a tetejét kaporral, és tedd az egészet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
0 Megjegyzések