A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi reteksaláta uborkával: fokhagymás tejföllel leöntve isteni köret húsok mellé


A tavasszal együtt megjelentek a finomabbnál finomabb friss zöldségek. Mit szólnál egy frissítő reteksalátához uborkával és fokhagymás-tejfölös dresszinggel?


Akár húsok mellé egészséges köretnek, akár önmagában könnyű vacsora gyanánt teszed az asztalra ezt a frissítő salátát, mindenképpen jó választás. A tavasz egyik kedvenc zöldsége, a retek nagyszerű saláta-alapanyag, amihez remekül passzol a kígyóuborka. Tedd tartalmasabbá, izgalmasabbá házi készítésű fokhagymás, tejfölös öntettel!

Hozzávalók:

A salátához
👉 2 csokor retek
👉 1 db kígyóuborka
👉 1 köteg kapor
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Az öntethez
👉 2 dl tejföl
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 csokor kapor
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, karikázd fel, és öntsd egy tálba. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, majd locsold meg egy evőkanál olívaolajjal.

Az öntethez a tejfölt egy kisebb tálban vegyítsd el a citromlével, nyomd bele a fokhagymagerezdet, és őrölj rá borsot. Rakd hozzá az aprított kaprot. Öntsd a zöldségekre, alaposan keverd össze, szórd meg a tetejét kaporral, és tedd az egészet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések