A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karamellás-banános desszert sütés nélkül: habos finomság kevés munkával


A tejkaramellás-banános édesség, angol nevén a banoffee pohárkrémként készítve villámgyorsan összerakható.


Az édes karamella és a banán kiválóan harmonizál egymással. Angol nyelvterületen már külön nevet is adtak ennek az édességnek: a banoffee minden formában nagy kedvenc. Már 15-20 perc alatt összedobhatod az egyszerűbb poharas változatot, és akár azonnal kanalazhatod is. Ha van rá mód, akkor azonban elkészítés után inkább tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízei.

Hozzávalók:

Az alaphoz
👉 15 dkg babapiskóta
👉 3 dl habtejszín
👉 2 db banán
👉 2 csomag vaníliás cukor

A tejkaramellhez
👉 20 dkg kristálycukor
👉 10 dkg vaj
👉 1.5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Először a karamellt készítsd el. A tejszínt mikróban vagy egy kis lábosban forrald fel. A kristálycukrot szórd egy tapadásmentes lábosba, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve hagyd felolvadni. Ha már barna, dobd hozzá a felkockázott vajat, várd meg, amíg teljesen felolvad, majd öntsd bele a forró tejszínt. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd tedd félre.

A habtejszínt a vaníliás cukorral verd fel. A babapiskótákat morzsold össze, a nagy részét oszd el poharakba, egy kicsit tegyél belőlük félre. A banánokat karikázd fel, és helyezd a morzsolt keksz tetejére, erre pedig jöhet a tejszín. Végül öntsd nyakon mindegyik adagot a karamellel, és a kimaradt morzsolt babapiskótával díszítsd a tetejüket. Ha jut még, az adagok tetejére is csepegtethetsz a karamellszószból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések