Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sonkás-gombás rakott csirkemell: ropogósra sült sajttal a tetején


Bármilyen alkalomra jól jön a sok sajttal sült, sonkás-gombás rakott csirkemell, hiszen biztos, hogy mindenki szeretni fogja.


A sonka, a gomba és a sajt találkozása mindig valamilyen isteni finom ételt eredményez. Nincs ez másként akkor sem, ha a csirkemellet dobod fel velük. Ha vannak kis méretű agyagedényeid, süsd meg azokban adagonként az ételt, de ha ilyen nincs otthon, egyszerűen tepsiben is nagyon finom lesz.

Hozzávalók:

👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 25 dkg gomba
👉 25 dkg sonka
👉 15 dkg füstölt sajt
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 teáskanál aprított petrezselyem
👉 só
👉 piros bors
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A csirkét vágd nagyobb szeletekre. Sózd és borsozd, szórd meg szerecsendióval, és tedd félre.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombát és a sonkát szeleteld fel, a sajtot reszeld le. Egy tepsi vagy egy agyagedény alját béleld ki a csirkeszeletek felével. Szórd rá a sonka és a gomba felét, kicsit sózd meg, reszelj rájuk frissen őrölt borsot, szórd meg egy teáskanál aprított petrezselyemmel, piros borssal, locsold meg egy deci tejszínnel, majd rétegezd tovább. A tetejét szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd háromnegyed órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg a sajtot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések