Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos-spenótos csirkemell sütőben sütve


Ez a sajtos-spenótos csirkemell hasonlóan készül, mint a Hasselback krumpli.


Nem vitás, ez az egyik legjobb módja, hogy valakivel megkedveltesd a szuperegészséges spenótot. A hús nem lesz száraz, a töltelék pedig nagyon krémes.

Hozzávalók:

👉 2 csirkemellfilé
👉 25 dkg friss spenót
👉 20 dkg natúr krémsajt
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A spenótot mosd meg, csepegtesd le, majd kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd egy percig. Keverd össze a krémsajttal, a sóval és a borssal. A csirkemellet vékonyan vagdosd be, majd kanalazz a mélyedésekbe a krémsajtos masszából. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne vágd át a húst.

Rakd a csirkét egy tűzálló tálba, szórd meg reszelt sajttal, locsold meg tejszínnel. Süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, ki is veheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések