Az olaszok krumplinudlija, a gnocchi fokhagymával, baconnel és brokkolival felturbózva is isteni.
Ha a finom krumplis tésztagombócokat, a gnocchit készen vásárolod meg, pillanatok alatt összedobhatod ezt a tavaszi hangulatú vacsorát. A kicsit nehezebb bacont jól ellensúlyozza a könnyed, roppanós, vitamindús brokkoli. A gnocchinak kifejezetten jót tesz, ha kicsit megpirítod. A gyorsan összedobható fogást a fokhagyma teszi karakteressé.
Hozzávalók:
👉 50 dkg gnocchi
👉 10 dkg bacon
👉 0.5 fej brokkoli
👉 5 dkg rukkola
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 dkg parmezán
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és sós vízben főzd nagyjából öt-hét percig, hogy még roppanós maradjon. Ha kész, szűrd le. A gnocchit dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrd le, csepegtesd le.
A bacont kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, süsd rajta ropogósra a baconszeleteket, majd szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanebben a serpenyőben a visszamaradt olajon olvaszd meg a vajat. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy-két percig, amíg megérzed az illatát, majd forgasd bele a kifőtt gnocchit. Szórd meg borssal, szárított bazsalikommal, és így pirítsd addig, amíg egy kis kérget kap. Ekkor tedd hozzá a megfőtt brokkolirózsákat, a ropogós bacont és a parmezánt, kevergesd, amíg a sajt felolvad, majd tépkedj rá megmosott rukkolaleveleket.
0 Megjegyzések