A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mustáros sertéssült baconbe tekerve: belül omlós, kívül ropogós


Az egészben sült sertéshús mindig jó ötlet. Hát még baconnel körbetekerve, fűszeresen, almával!


Az egészben sült sertéskaraj a mustáros páctól lesz igazán étvágygerjesztő és különleges. Ha van időd, pihentetheted a fűszeres keverékben, de a sütőben is lesz idejük összeérni a csodás ízeknek. Rakj a hús mellé almát is. A baconnek köszönhetően a sertéskaraj szaftosabb lesz. Érdemes sütés közben időnként locsolgatni a húst a saját levével. Kínálhatod friss salátával!

Hozzávalók:

👉 1 kg sertéshús
👉 20 dkg bacon
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olaj
👉 4 db alma
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 1 teáskanál szárított majoránna
👉 1 teáskanál aprított rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 zsír a kenéshez

Elkészítés:

A karajt mosd meg, késsel szurkáld meg több helyen. A húst dörzsöld be sóval, és a lyukakba helyezd a félbevágott fokhagymagerezdeket. Az olajat keverd össze a mustárral, borssal, majoránnával, rozmaringgal, és kend be vele a húst, majd tekerd körbe baconnel.

Rakd a sertést egy zsiradékkal jól kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, köré tedd a felszeletelt almát, és önts alá kevés vizet. Takard le fóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon egy órát. Ha a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd 15 percig, utána szeleteld csak fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések