A klasszikus gyümölcstorta igazi régimódi édesség. Az édes piskóta, a vaníliapuding és az eper együtt ellenállhatatlan.
A gyümölcstorta mindenki nagy kedvence. A vizes piskóta finom puha, magas és kevésbé kényes, mint a hagyományos hattojásos. Krémnek a vaníliapuding is tökéletes. Sokféle gyümölccsel teheted még csábítóbbá, most szezonban eperrel a legvonzóbb. Ha szeretnél, a tetejére még rezgő zselét is rakhatsz.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg porcukor
👉 3 db tojás
👉 3 evőkanál hideg víz
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 zsír + zsemlemorzsa a formához
A krémhez
👉 50 dkg eper
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál kristálycukor
👉 1 csomag pudingpor
Elkészítés:
A lisztet vegyítsd a sütőporral. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá. A tojások sárgáját kezdd el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet, és dolgozd jó habosra. Forgasd hozzá a keményre felvert tojáshabot, szitáld hozzá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan keverd össze.
A tortaformát kend ki zsírral, majd szórd meg zsemlemorzsával. Ezután egyenletesen öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd egy tálcára, és hűtsd ki egészen.
A krémhez kevés tejet keverj csomómentesre a pudingporral. A többi tejet forrald fel, közben add hozzá a kristálycukrot. Öntsd hozzá a pudingport, és kevergetve sűrítsd be. Hagyd kihűlni, majd kend a piskóta tetejére. Végül rakd ki ízlésesen a megmosott, lecsepegtetett eperrel. A kész süteményt legalább egy órára tedd hűtőszekrénybe.
0 Megjegyzések