A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei házi pitypangméz: süteményekbe, kenyérre, limonádéba


A pitypang ingyen van, készíts a számos jótékony hatással bíró növényből csodás mézet!


A pitypang minden része gyógyerővel bír. Ha mézet készítenél belőle, akkor szedd le, amikor már teljesen kinyílt, és lehetőleg forgalmas helytől távol gyűjtsd be. Ha egyszer megkóstolod, biztos, hogy minden évben raksz el néhány üveggel, hogy feldobd vele a péksütiket, a desszerteket vagy a limonádédat. Lehetőleg biocitromot használj hozzá.

Hozzávalók:

👉 150 db pitypangvirág
👉 50 dkg cukor
👉 7 dl víz
👉 1 db citrom

Elkészítés:

A pitypangot nem kell megmosni. Hagyd egy-két órán át a levegőn, tálcán szétterítve, hogy a bogarak kimásszanak belőle, majd a zöld szárrészeket távolítsd el. A virágokat tedd egy edénybe, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá az alaposan megmosott, feldarabolt citromot. Forrald fel, és kis lángon főzd egy órát. Szűrd át, majd a virágokat és a citromot nyomkodd ki.

A cukrot keverd a visszamaradt léhez, majd tedd vissza a tűzre, és szép lassan főzd 30-40 percig.

Az elkészült főzetet töltsd forrón sterilizált üvegekbe, majd légmentesen zárd le. Tedd száraz dunsztba, azaz takard be pléddel, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl. Rakd száraz, hűvösebb helyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések