A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kémprogrammal figyelhette meg volt élettársát egy hajdú-bihari férfi


A vádirat szerint néhány üzenetben halálosan megfenyegette a nőt.


A Debreceni Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki féltékenységből folyamatosan megfigyelte korábbi szerelmét és visszaélt személyes adataival – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott közel négy éven keresztül élettársi kapcsolatban állt a sértettel, kapcsolatuk azonban 2019 márciusában megszakadt, a sértett pedig később új párkapcsolatot létesített. Még mielőtt a nő elköltözött, a vádlott kémprogramokat telepített a sértett használatában lévő informatikai eszközökre azzal a céllal, hogy a személyes adatait, üzeneteit, felhasználó neveit és jelszavait kifürkéssze, majd az adatokat lementette. A férfi helyre akarta állítani a sértettel való kapcsolatát, ezért 2019 áprilisa és júliusa között 457 alkalommal kereste mobiltelefonon és küldött e-mailt a nőnek.

A vádlott néhány üzenetében halálosan megfenyegette volt partnerét, akiben ez komoly félelmet keltett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a férfi távoltartás kényszerintézkedés hatálya alatt állt – olvasható a főügyész által küldött közleményben.

A vádlott a fentieken túlmenően a sértettről korábban készített bizalmas fényképfelvételeket feltöltötte különböző internetes oldalakra, valamint a kémprogramok által megszerzett jelszavak alapján zárolta a nő mobiltelefonját, megváltoztatta a közösségi oldalakon létrehozott profiljait, ahová a sértettről korábban készített bizalmas fényképfelvételeket töltött fel azért, hogy lejárassa. A vádlott a volt élettársa új barátjának e-mail fiókjába és közösségi profiljába is belépett, valamint a férfi nevében párkereső hirdetést adott fel. A vádlott ezen cselekményei a sértetteket erkölcsileg negatív színben tüntették fel, a nőnek munkahelyet is kellett változtatnia – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét részben beismerő vádlottal szemben tiltott adatszerzés, zaklatás, információs rendszer megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, továbbá az elkövetéshez használt számítástechnikai eszközök elkobzására tett indítványt. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyalásról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések