A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittasan balesetet okozott egy férfi Nógrád megyében, majd tovább hajtott: most vádat emeltek ellene


A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 57 éves litkei férfival szemben, aki ittasan balesetet okozott, majd tovább hajtott. A férfit üldözőbe vette, majd el is fogta a baleset egyik szemtanúja – tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-t kedden.


Bóna Gyula ismertette: a vádlott 2020. október 30-án Karancslapujtő irányából Karancskeszi felé vezetett egy nála kölcsönben lévő gépkocsit, amikor ittassága miatt egy kanyarban áttért a szemközti sávba, ahol egy onnan szabályosan érkező autó oldalának ütközött.

A férfi elmenekült a helyszínről, de az eset egyik szemtanúja a saját autójával utána indult, majd némi üldözés után sikerült megállítania.

Noha a vétlen vezető négy utast is szállított, nem sérült meg senki, a litkei férfi azonban erről nem győződött meg. Az ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével halmazatban cserbenhagyás vétségével is megvádolta a Salgótarjáni Járásbíróság előtt: vádiratában pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

A főügyész hozzátette, az ittas cserbenhagyóra nemcsak büntetőjogi jogkövetkezmények várnak: a vezetői engedélyét csak utánképzés után kaphatja vissza, a biztosító a másik autósnak kifizetett kártérítési összeg megtérítését követeli tőle, valamint az általa vezetett autóban keletkezett kárt is neki kell viselnie.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések