Süsd a kolbásszal együtt az újkrumplit, jól átveszi a csodás ízeket!
Az újkrumplis, kolbászos egytálétel igazi megúszós finomság. Csak belepakolsz mindent egy edénybe, és mehet is a sütőbe. Arra ügyelj, hogy a krumplik egyforma nagyságúak legyenek, így egyszerre sülnek meg! Az újkrumplit felesleges hámozni, ha szeretnéd, kicsit megkaparhatod. Nagyon hamar megpuhul, a végén érdemes kicsit pirítani. A petrezselyem helyett ezúttal kaporral ízesítsd, nem fogod megbánni!
Hozzávalók:
👉 1 kg újkrumpli
👉 60 dkg kolbász (sütnivaló)
👉 1 csokor kapor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Az újkrumplit kapargasd meg, mosd meg, és a nagyobb darabokat vágd ketté. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és sózd, borsozd be. A kolbászt vágd kisebb darabokra, tedd a krumpli mellé, és önts alá kevés vizet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Közben néha forgasd át, locsold meg, hogy mindent jól átjárjanak az ízek. Ha szükséges, a végén magasabb hőfokon pirítsd meg egy kicsit. Tálalás előtt szórd meg aprított kaporral.
0 Megjegyzések