Ha friss, tavaszi ízekre vágysz, dobj össze retekkel gazdagított rukkolasalátát!
Ebédre köretként, vacsorára pedig önálló fogásként is összedobhatod a friss, ropogós rukkolasalátát, amiből a paradicsom és a retek sem hiányozhat. A diétás étrendbe is könnyen beilleszthető. A fokhagymától ez az öntet is sokkal jobb lesz.
Hozzávalók:
👉 10 dkg rukkola
👉 10 dkg rokfort sajt
👉 6 db koktélparadicsom
👉 1 csomag retek
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 2 teáskanál citrom
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 lenmag
Elkészítés:
A rukkolát, a retket és a paradicsomot mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd a zöldségeket egy tálba. A dresszinghez keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
Locsold meg a zöldségeket a fűszeres keverékkel, rakd rá a sajtot, és a kezeddel óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórj rá lenmagot.
0 Megjegyzések