A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harminc évet kaphat az, aki megöl egy rendőrt Franciaországban


Harminc évig szóba sem jöhet a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége azon elítéltek esetében, akik rendőrt ölnek Franciaországban - jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök.


Keményebb büntetésre számíthat az, aki rendőrök életére tör – jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök arra válaszul, hogy nemrégiben több rendőrt is megöltek. Egy alkalommal például egy tunéziai származású személy késelt meg egy rendőrt a rambouilleti rendőrség egyik helyiségében, egy másik esetben pedig Avignon városában lőttek le egy rendőrt Spanyolországba való menekülés közben.

A törvényjavaslat értelmében bárkit, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélnek, innentől kezdve 30 éven keresztül biztosan börtönben kellene tartani, mielőtt feltételes szabadlábra bocsátásuk egyáltalán szóba jönne.

A Reuters emlékeztet arra is, hogy a fenti javaslat jól látható jele annak, hogy Franciaországban a 2022-es elnökválasztásokat a bűnözés, a terrorizmus és az iszlamizmus elleni fellépés alapvetően határozhatja meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések