A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Évekig rács mögé kerül az a férfi, aki kamu értesítéseket küldött az oltásra váróknak


Négy év börtön vár a csalóra, aki hamis értesítéseket küldött az oltásra váróknak.


A csaló hamis értesítéseket küldött az oltásra váróknak, így akarta ellopni a személyes adataikat, amiért most négy év börtönt kapott.

A 21 éves Teige Gallager, aki London északi részén él, hamis üzeneteket küldött bankok és mobiltársaságok nevében, így akart személyes információkat és bankszámlaszámokat kicsalni emberektől, majd ennek segítségével különböző csalásokat elkövetni.

Miután letartóztatták és elkobozták számítástechnikai eszközeit, a nyomozók több ezer telefonszámot és más személyes adatokat találtak azokon.

A csalásait október és március között követte el. Gallagert egy speciális nyomozó egység buktatta le, amely adathalászokra vadászik.

Az egység vezetője felhívta a nyilvánosság figyelmét, hogy ne adják meg telefonon, e-mailben vagy sms-ben a személyes adataikat.

Különösen igaz ez a vakcinákra vonatkozó értesítésekre. Hozzátette: az oltások ingyenesek, semmiféle banki adatra sincs szükség hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések