A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A híres angol Viktória-torta receptje: gyorsan megvan, és nagyon finom


A Viktória-torta egyszerűsége ellenére tökéletes: nagyon mutatós és isteni. A legendás királynő leginkább tea mellé fogyasztotta.


A legenda szerint Viktória angol királynő rajongott ezért a könnyen elkészíthető tortáért. A süti ma is nagy népszerűségnek örvend a szigetországban. Az alapja egyensúlysüti, ami a legegyszerűbb kevert tészták egyike. Arra tejszínhabos krém, lekvár és sok esetben gyümölcs kerül. Most friss eperrel is elkészítheted. A két piskótát akár egyszerre is sütheted.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 22 dkg liszt
👉 22 dkg vaj
👉 22 dkg porcukor
👉 4 db tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez
👉 15 dkg eper
👉 4 evőkanál eperlekvár
👉 2 dl habtejszín
👉 1 evőkanál porcukor
👉 0.5 csomag habfixálóval

Elkészítés:

Két kisebb, körülbelül 18 centis tortaformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat a porcukorral keverd ki jó alaposan, majd üsd bele egyesével a tojásokat. Add hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet és a reszelt citromhéjat.

Válaszd ketté a sűrű masszát, és egyengesd a formákba. Told a sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd meg. Ha a tészta elválik a formától, biztos, hogy elkészült. Hagyd a sütit a formában kihűlni.

Az egyik piskótára kenj lekvárt, majd erre halmozd a habfixálóval és porcukorral felvert tejszínt. Mehet rá a második piskóta, majd a tejszín, a tetejére pedig a felezett eprek kerülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések