A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vaníliás, csokis kalácspuding, mielőtt túlságosan kiszárad a maradék kalács


A csokoládé puha kaláccsal összesütve egyszerűen isteni! Húsvéti maradék péksütemény újrahasznosítására kiváló.


Az angolok imádják a kenyér- és kalácspudingot, vagy ahogy mi gyermekkorunk óta ismerjük, a felfújtat. A kissé szikkadt péksüti jól megszívja magát vaníliás tejjel, a sütőben pedig a teteje ropogósra sül. Tálalhatod tejszínhabbal, fagyival vagy vaníliaöntettel.

Hozzávalók:

👉 8 szelet kalács
👉 10 dkg csoki
👉 10 dkg cukor
👉 7 dl tej
👉 4 db tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 lekvár

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd hozzá a tejet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a vaníliás cukrot. A kalácsot szeleteld fel vékonyan, vagy kockázd fel, és rétegezd egy vajjal kikent tűzálló tálba. A tejes keverékkel öntsd le rétegenként a kalácsokat. A tetejét kend meg lekvárral, és szórd meg a csokival.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, és kívül kicsit ropogós. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szeleteld csak fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések