Maradék sonkával ennél jobb nem is történhetne! Tésztával összesütve, sajttal feldobva isteni ebéd lehet.


Ha maradt egy kevés a húsvéti sonkából, de a mennyisége nem elég ahhoz, hogy a család jóllakjon vele, akkor készíts belőle rakott tésztát! A sonkás-sajtos spagettinek a teteje ropogós, a belseje krémes, a füstölt sonka szaftja pedig ellenállhatatlanul járja át a sütőben.

Hozzávalók:

👉 40 dkg spagetti
👉 25 dkg füstölt, főtt sonka
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 dl tejföl
👉 1 db tojás
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sonka sütéséhez

Elkészítés:

A spagettit rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson olvasható ideig, majd szűrd le. Amíg a tészta fő, a sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. A sajtot reszeld le, a tejfölt keverd el a tojással.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Oszd el benne először a tésztát, majd keverd hozzá a sonkadarabokat és a tojásos tejfölt. Óvatosan sózd és borsozd, de vigyázz, mert a sonka is sós. A tetejére rakj vajdarabkákat, végül szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe, így süsd fél órát, a végén pedig negyedórára vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.