Hirdessen itt

Havonta hány kilót jelent a kényszerű otthonlét?


Egy amerikai felmérés próbált választ adni a kérdésre.


A San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem kutatói a közelmúltban összegezték egy kisebb tanulmányuk eredményeit. Eszerint az Egyesült Államok 37 államából és a fővárosból összesen 269 alany részvételével zajlott kutatásuk során arra jöttek rá, hogy míg ezek a résztvevők a koronavírus-világjárvány kitörése, illetve a kényszerű otthonlét bevezetése előtt jellemzően fogytak, a bezártsággal tetstsúlyuk gyarapodásnak indult - olvasható a New York Post beszámolójában.

Hány kilót szedtek fel havonta?

A cikk szerint az alanyok 2020 februárja és júniusa között mérték magukat Bluetooth-kapcsolattal is rendelkező mérlegeiken. A szakemberek így összesen mintegy nyolcezer mérési adatot kaptak, amelyek összegzése után arra a következtetésre jutottak, hogy a résztvevők tíznaponta átlagosan 0,27 kilót híztak. Ez havonta szinten közel egy kilót jelent. A tudósok felhívták azonban a figyelmet arra, hogy mivel alanyaik számára nagyon fontos az egészség, és igyekeztek odafigyelni magukra, könnyen lehet, hogy a lakosság többi része még nagyobb súlygyarapodással számolhat. Bár a tanulmány a súlygyarapodás legvalószínűbb okait nem kutatta, a tudósok szerint a kevesebb mozgás, illetve az ételhez való állandó hozzáférés állhat a háttérben.

Mit tehetünk?

Bár sokan úgy vélik, a bezártságban elkerülhetetlen néhány pluszkiló felkúszása, a kutatók szerint ez nem így van. Felhívták a figyelmet az egészségesebb ételek választására, valamint a rendszeres mozgásra is. Annak érdekében, hogy mindennap mozogjunk valamit, azt javasolják, tekintsünk a sportra is úgy, mintha egy fontos megbeszélés lenne, amit egyszerűen nem hagyhatunk ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések