Ne csak főzeléket készíts spenótból! A krémleves kicsit lágyabb, ugyanakkor nagyon finom bevezetője az ebédnek.
Ha szereted a hagyományos módon készült spenótfőzeléket, biztos, hogy a hasonló jellegű, de kevésbé sűrű spenótleves is hamar a szívedbe lopja majd magát. Ez a változat krumpli hozzáadásával készül, így liszt nem is szükséges a sűrítéshez.
Hozzávalók:
👉 30 dkg friss spenót
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 db krumpli
👉 1 db húsleveskocka
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, együtt párold még egy kicsit, majd keverd bele a megpucolt, kockákra vágott krumplit. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és ha felforrt a víz, morzsold bele a leveskockát.
Amíg a krumpli fő, a spenótot alaposan mosd meg, és szeleteld fel. Ha a krumpli már puha, keverd hozzá a zöld leveleket, és főzd további öt percig, amíg a spenót összeesik. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd az egészet, majd öntsd fel tejszínnel, és forrald össze pár perc alatt.
0 Megjegyzések