A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-baconös Hasselback csirkemell: már a látványától megéhezel


Csak vagdosd be a csirkemellet, és töltsd meg a réseket mindenféle finomsággal! Sajtos-baconös változatban könnyen elkészíthető, és felejthetetlen fogás.


Ha száraznak találod a csirkemellet, készítsd el a krumplihoz hasonlóan Hasselback módon, azaz vagdosd be, és töltsd meg! Ha bacont és mozzarellát teszel bele, egészen biztos lehetsz abban, hogy szaftos lesz a végeredmény. Ha bírod a csípőset, érdemes jalapenóval pikánsabbá tenni.

Hozzávalók:

👉 2 db egész csirkemellfilé
👉 20 dkg mozzarella
👉 5 szelet bacon
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 jalapeno (elhagyható)

Elkészítés:

Az egész csirkemelleket középen felezd el. A tetejüket mélyen vagdosd be késsel, de arra ügyelj, hogy ne vágd át a húst. A csirkét dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a borssal és a bazsalikommal, majd kend be vele a húsokat.

A mozzarellát csöpögtesd le, vágd kisebb darabokra, a baconszeleteket is aprítsd fel. Minden mélyedésbe helyezz bacont, mozzarellát és ízlés szerint jalapenót. Told a húsokat a sütőbe, önts alájuk kevés vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések