A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női kézi-vb-selejtező: biztos győzelem Olaszország ellen


A női kézilabda-világbajnokság selejtezőjén a magyar női válogatott Olaszországgal találkozott Érden. Az ellenfél tudásának ismeretében biztosnak tűnt a győzelem, és erre a meccs sem cáfolt rá. A jórészt munka mellett kézilabdázó olaszok nem tudták megnehezíteni a magyarok dolgát. A vége 27 gólos győzelem, a visszavágó vasárnap, szintén Érden.


Már a mérkőzés előtt egyértelmű volt, hogy az olasz női kézilabda-válogatottnak szinte semmi esélye a magyar csapat ellen a világbajnoki selejtezőn. A jórészt munka mellett kézilabdázó olaszok azért mindent megtettek, ami tőlük telt, de az már más kérdés, hogy ez is csak egy 27 gólos vereséghez volt elég.

Maga a meccs egy jó edzésre hasonlított, viszont a magyar lányok nagyon komolyan vették. Az első félidőben eleinte Márton Gréta vitte a prímet jó helyzetkihasználásával és gyors góljaival, majd jöttek a többiek, és szinte mindenki betalált a meccsen. Az első félidő végén tizenhárom gól volt a magyar előny, és ez előrevetítette a találkozó végkimenetelét. 23–10

A második félidőben is folytatódott a magyar góleső, Klujber Katrin volt a legeredményesebb, tíz gólig jutott, de szépen termelt Lukács Viktória, valamint Kovács Anett is. Sajnos Kovácsnak a meccs vége felé megsérült a bokája, az első hírek szerint nem súlyos a probléma.

Az olasz edzőnő a bátorságot hiányolta a csapata támadójátékából, noha kívülről elég lelkesnek tűntek a vendégek. Ennek ellenére elég egyoldalú küzdelmet láthattunk, amely végül huszonhét gólos magyar sikerrel ért véget. 46–19

Ezzel lényegében eldőlt, hogy a magyar csapat kijutott a világbajnokságra, bár vasárnap még lesz egy visszavágó, ugyancsak Érden, mivel az olaszok lemondtak a hazai pályára lépésről.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornán összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

NŐI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

Magyarország–Olaszország 46–19 (23–10)

MESTERMÉRLEG

Elek Gábor:
– Köszönet az olaszoknak azért, hogy mindkét mérkőzést itthon vívhatjuk meg. Nagyképűség nélkül mondhatjuk, előzetesen sem volt kétséges, hogy ki nyeri meg a meccset, de nem volt mindegy, milyen arcunkat mutatjuk. Magabiztos védekezésből rengeteg lerohanásos gólt szerzése volt a tervünk, összességében ezt megvalósítottuk. Kicsivel több gólt kaptunk, mint szerettük volna, ám nem lehetünk elégedetlenek a látottakkal. Kovás Anett bokasérülése az első jelentések alapján nem súlyos, de néhány napot pihennie kell.

Ljiljiana Ivaci:
– A közelgő Európa-bajnoki selejtező matt szükségünk van ilyen ritmusú és sebességű mérkőzésre, örülünk, hogy erős ellenféllel találkozhatunk. Sok gólt kaptunk, ennek ellenére védekezésben nem nyújtottunk rossz teljesítményt. Támadásban akadtak problémáink, sokat hibáztunk, ezekből pedig a magyar együttes sok gólt szerzett indításból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések