A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Mikor megyek hazafelé” – megjelent Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza lemeze


Mikor megyek hazafelé címmel megjelent Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza lemeze, közel harmincéves közös munkájuk egyik lenyomata.


A két művész konzekvensen képviseli a népzene saját megfogalmazását: a népzenét természetéhez híven, annak belső összefüggései mentén gondolják tovább. A vokális és instrumentális dallamokat a parasztzenére jellemző természetes improvizációval adják elő, tágabb körben pedig a szabad improvizáció útjain komponált dallamok bekapcsolásával fejlesztik tovább zenéjüket.

Ez a tudatos vállalás a két zenésznek a parasztdallammal való mélyebb szintű kapcsolatát mutatja azáltal, hogy egy új zenei világban természetes környezetet alakít ki számára. A lemez kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.

A hangfelvételek Tótkomlóson, Szokolay Dongó Balázs tájházában készültek 2017–2018-ban. A dalokat Fábri Géza és Szokolay Dongó Balázs állították össze, a producer Horváth László volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések