A hagymás, ízes tojássaláta maradékmentő fogásnak is fenséges. Gyors megoldás a húsvéti asztalra.


A húsvéti sonka mellé, reggelire nyers zöldségekkel vagy szendvics töltelékeként egyaránt rendkívül finom a tavaszi tojássaláta. Ezt a receptet néhány szál felkarikázott zellerszár teszi különlegessé. Elkészítés után jó, ha néhány órát a hűtőben tudod pihentetni a salátát, hogy az ízei összeérjenek.

Hozzávalók:

👉 8 db főtt tojás
👉 4 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 szár zeller
👉 1 csokor snidling
👉 1 kávéskanál citromlé
👉 1 kávéskanál mustár
👉 0.5 kávéskanál cukor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A maradék húsvéti tojásokat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Az öntethez rakd egy tálba a majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze.

A zellerszárakat mosd meg és karikázd fel. A snidlinget vágd apróra. Keverd össze a tojást az öntettel, majd add hozzá a zellerszárat és a snidlinget. Vegyítsd az egészet, és lefedve pihentesd a hűtőben néhány órát.