Alagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a vasúti rendőrség közleménye szerint legkevesebb 36 halottja és 61 sérültje van a balesetnek. Hetvenkét embert még nem sikerült kiszabadítani a vagonokból. A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki.


👉 A CNA tajvani állami hírügynökség szerint a szerencsétlenség azután következett be, hogy a vonat nekiütközött egy tehergépkocsinak. Egyes vagonok az alagút falának csapódtak.


A szerelvény nyolc vagonjában több mint háromszázötvenen utaztak. Az első négy kocsiból mintegy száz embert sikerült kimenteni, de a másik négy deformálódott, és nehezen férnek hozzájuk. A tűzoltóság korábban a közleményében úgy fogalmazott az előzetes szemle alapján, hogy a balesetet szenvedett szerelvényben sok ember nem mutat életjelet. A szerencsétlenség egy négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén történt.Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során. Három évvel ezelőtt is kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén, a balesetben 18-an meghaltak, és 175-en megsérültek.