A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Katolikus templomot gyújtottak fel Franciaországban


„Egy büntetett előéletű bűnözőnek, aki lerombolja a nemzeti örökségünket, nincs keresnivalója az országunkban” – Marine Le Pen francia politikus ezekkel a szavakkal kommentálta Twitter-oldalán a hírt, miszerint húsvét hétfőn egy bevándorló hátterű és büntetett előéletű férfi szándékosan felgyújtott egy katolikus templomot Avesnes-sur-Helpe településen, a belga határ közelében.


A gyújtogatás következtében a lángok megsemmisítették a francia rokokó festészet kimagasló alakjának, Jean-Antoine Watteau-nak több alkotását is.

A tűzeset helyszínére érkezett a francia belügyminiszter, Gérard Darmanin is, aki „lesújtó szimbólumnak” nevezte a gyújtogatás miatt lángokban álló katolikus templomot, „amelynek tragédiáját súlyosbítja a tűzvészben megsemmisülő festmények híre”.

A település polgármestere Sébastien Seguin szerint „semmilyen jel nem utal terrorcselekményre”, a hatóságok a gyanúsítottat őrizetbe vették, a 60 év körüli férfi tagadja a gyújtogatást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések