A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás-rozmaringos pulykamell: így nem szárad ki sütés közben


Ne csak a csirkére gondolj, ha szárnyast készítenél! A pulyka is tökéletes választás, és akkor a legfinomabb, ha néhány órát pácolod sütés előtt.


Változatosságot csempészhetsz a konyhádba, ha a csirke mellett néha helyet adsz a pulykamellnek is, amely egy kicsit más ízű, de ugyanolyan finom, és hihetetlen sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Az alábbi fokhagymás, rozmaringos változattal alig van munka: bepácolni csak néhány perc, kicsit később pedig már mehet is a sütőbe, ahol illatosan összesül egy jó óra alatt.

Hozzávalók:

👉 1 kg filézett pulykamell
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A pulykamellet vágd szeletekre, dörzsöld be sóval és borssal. Egy kis tálban keverd össze az olajat a citromlevet, a letépkedett rozmaringot és az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd öntsd az egészet a pulykaszeletekre, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
 
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, helyezd a húsokat egymás mellé tűzálló tálba. Locsold meg a maradék páclével, önts alá egy kevés fehérbort, és alufóliával letakarva süsd 50-60 percig. Mielőtt elzárod a lángot, győződj meg arról, hogy a hús átsült: ha a beleszúrt villa könnyedén csúszik benne, kiveheted a sütőből.

Tálalhatod ketchuppal vagy kapros-joghurtos mártogatóssal. A pulykát darálva is érdemes számításba venni, isteni paradicsomos gombócokat készíthetsz belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések