A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a kórháztűz ügyében


A gyanú szerint tiltott dohányzás okozhatta a tüzet


Tűz ütött ki Budapesten egy III. kerületi kórházban április 6-án hajnalban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei elsők között értek a helyszínre. Az égő kórteremből a rendőrök egy embert hoztak ki, akit a mentők egy másik férfival együtt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ speciális égési osztályára szállítottak. Az egyik kórházba szállított férfi a gondos ellátás ellenére életét vesztette.

Berendezési tárgyak és a betegek személyes holmijai égtek mintegy nyolc négyzetméteren a budapesti Szent Margit Kórház egyik kórtermében, a III. kerületi Bécsi úton. A kórteremben két beteg is súlyos égési sérüléseket szenvedett, míg a földszinti épületrész többi betegszobájában a füst miatt kerültek veszélybe a főként idős ápoltak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint az esethez nagy erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat, a tűz nem terjedt át több kórteremre. Az érintett szintet kiürítették, a betegeket a kórházon belül máshol helyezték el. A honvédség orvosai által ápolt sérült életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, jelenleg mesterséges kómában tartják. Az életmentő járőrök egyike is orvosi ellátásra szorult, enyhe füstmérgezése miatt a mentők a helyszínen ellátták.

A tűzvizsgálók helyszíni szakértői véleményes szerint a tüzet nem véletlen baleset, hanem emberi mulasztás vagy hanyagság okozhatta. A gyanú szerint tiltott dohányzás okozhatta a tüzet. A kórház területén csak az épületeken kívüli, kijelölt dohányzóhelyeken lehet cigarettára gyújtani, sem a folyósokon, sem a kórtermekben nincs erre lehetőség. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt rendelt el nyomozást egyelőre ismeretlen tettessel szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések