A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélték a férfit, aki videóban állította, hogy nem létezik a koronavírus


Az Ózdi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rémhírterjesztés miatt indult büntetőeljárás.


A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott a 2020. áprilisában az Ózdhoz közeli településen lévő otthona udvarán készített videófelvételben azt állította, hogy „koronavírus nem létezik … mindenki vonuljon az utcára, nincs betegség, nincs koronavírus”.

Nyilatkozatában a hatályos járványügyi szabályok ellenére arra buzdított, hogy „mindenki jöjjön ki az utcára, ne féljen a koronavírustól, mert nincs, nem létezik, nincs ilyen betegség”.

A felvétel 2020. április 4-én az egyik legnagyobb közösségi videómegosztó oldalra is feltöltésre került, ahol mintegy 1.500-an tekintették meg. Később a felvételt törölték az oldalról. A bíróság megállapítása szerint a vádlott cselekménye alkalmas volt a humánjárvány terjedése elleni védekezés akadályozására, illetve annak meghiúsítására.

A bíróság rémhírterjesztés bűntette miatt a vádlottal szemben 1 év 10 hónap szabadságvesztést szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság döntését az ügyészség és a vádlott is elfogadta, így a büntetővégzés jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések