A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt.


A vádirat szerint a vádlott 2020. június hónap közepén a délutáni órákban Bekecsen, egy vendéglátóhelyen együtt italozott barátjával, ahonnan gyalogosan hazaindultak. Útközben elővette a pillangókését, azzal játszott, forgatta, hadonászott vele, miközben a barátjával játékból lökdösődött és árnyékbokszolt. Egy alkalommal a vádlott a barátját bal karjával a nyakánál átölelve magához húzta, és a jobb kezében lévő pillangókéssel az irányába hadonászott, amellyel véletlenül elérte a sértett felső testét, aki erre felkiáltott.

A vádlott észlelte, hogy szúrt sérülést okozott, a sértettet leültette egy padra, a kezét rászorította a sebre, és segítséget kért a sértett családjától.

A helyszínre érkező apja kísérte haza a sértettet egy ideig a vádlott társaságában, aki egy idő után elköszönt és külön vált, de a kést előzőleg átadta a sértettnek.

A cselekmény következtében a sértett a mellkas megnyílásával járó 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.